Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Ocak 2011 Salı

KUTSAL KİTAPLARA GÖRE KIYAMET ALAMETLERİ

KUTSAL KİTAPLARA GÖRE KIYAMET ALAMETLERİ

Kuran; Mevsimler anormalleşecek..
İncil; Ruhsal hastalıklar artacak..
Tevrat; Anadolu'da 3.Dünya savaşı çıkacak..

Bugüne kadar birçok kez kıyamet alametleri hakkında senaryolar yazıldı, filmler çekildi. Birçok felaket kıyamete yoruldu. Ancak bu alametler üç kutsal kitapta geçiyor ve üç kitabın ortak yönü ise kıyamete iman... Küresel ısınmanın getireceği felaketlerin tartışıldığı şu günlerde işte Kur'an, Tevrat ve İncil'den kıyamet alametleri...

KURAN'DA KIYAMET

İlahiyatçılar; depremlerin insanlar için adete bir ders oladuğunu söylüyor ve koyamet habercilerini sıralıyor;
*Deprem
*Buzulların erimesi
*Kutuoların yer değiştirmesi
*Dev göktaşlarının dünyaya doğru hızla yaklaşması
*Mevsimlerin anormalleşmesi
*Dünya nüfüsunun önelemez artışı
*Uçan meçhul cisimler, yani Ufo'lar

Kıyamet, başta dünya olmak üzere bütün gezegenlerin parçalanarak evrenin bütünüyle yk olacağı ilahi bir son oluş eylemidir. Kıyametin kopuş tarihi asla bilinmez; bu bilgi peygamberlere dahi verilmemiştir.
Mezhepler kıyamet alametleri konusnda görüş birliğinde değildir. Kura'an göre kıyamet sahnesinde "İkinci Sur" üflendiği zaman bütün insanlar 33 yaşındaki halleriyle yüysüz ve bembeyaz şekilde tekrar dirilip hesap için mahşer alanında toplanacaklar ve amel defterleri ortaya sürülüp dünyada yaşadığı kulluğa göre cennet ve cehennem yurduna gönderilecekler.

İNCİL'DE ALAMETLER

İncil'de bahsedilen kıyamet kavramı ve Sur üflenmesi ile ilgili bilgiler Kuran-ı Kerim ile örtüşmektedir.Ancak kıyamet alametleri konusunda farklı anlatışlar vardır;
*Büyük insan soykırımının yaşanması
*Yedi mührün sırlarının tek tek ifşa edilmesi
*Dört canlı bir varlığın ortaya çıkması
*Demir çağının yaklaşması
*Ruhsal hastalıkların artması
*Özürlü doğumların ve düşüklerin çokça yaşanması

TEVRAT'TA KIYAMET

Tevrat'ın Leviler bölümü 25'inci babında kıyametin Cumartesi günü kopacağı ifade edilir. Yahudiler 200 yılında kıyamet kopacak diyorlardı ama yine de yanılgıya düştüler. Yine yahudi inancına göre kıyamet Kova burcunda kopacaktır. Yahudi kültüründe güneş ve ay tutulmaları kıyamet evrelerini tetikleyen alametlerdir. Dünya savaşları da kıyamet alametleridir. Anadolu'da Yahudiler ve Müslümanlar arasında 3. Dünya savaşı çıkacak, Yahudiler kazanacak, vaade edilen kutsal yurda yerleşilecek ve son özgürlüğün sesi Sur üflenip kıyamet kopacak.
*Dejenerasyonlar
*Doğal afetler
*İklim değişiklikleri
*Nil Nehri'nin tamamen kuruması
*Mısır ve Kudüs'ün her yanını çalılık ve dikenlerin sarması
*Zinanın artması
*Kadınların yönetime geçmesi

KIYAMETİN BÜYÜK ALAMETLERİ

*Deccal'in ortaya çıkması
*Yecüc ve Mecüc denilen acayip varlıkların topluluk olarak nüfus sahibi olup ortalığı kasıp kavurması
*Hz. İsa Prygamber'in dirilip dünyaya ikinci kez gelişi
*Yeryüzünde büyük yangın çıkması ve asla dumanın sönmemesi
*Büyük bir salgın hastalığın dünyayı kasıp kavurması
*Güneşin Batı'dan doğması
*Dabbetül Arz denilen bir varlığın ortaya çıkıp yerin altını üstüne getirmesi, gezegenlerin taş gibi fırlatması
*Kabe'nin yıkılıp enkaz haline gelmesi
*Yeraltından lavların püskürüp insanları önüne katıp sel gibi akması.
Fantastik Kültür Alıntı

MARDUK BELASI


1999'daki büyük depremden sonra, uzun süre şok yaşadık. Ardından gelenler korku boyutlarını arttırdı. Yer sarsıntıları Anadolu'nun dört bir yanını gezip, duruyor. Sırası gelen yerler aşağı iniyor. Ölüler ve yaralıların sayısı yılların ihmaline göre. Kimi uzman geçinenler, Marmara'da yeni ve şiddeti fazla deprem 20-30 yıl içinde gerçekleşecek diyor. Bir ara okulları, hastaneleri takviye ettik. Köprüleri, viyadükleri sağlamlaştırdık. Yerel yönetimdeki değişiklik ve daha öncesi IMF'in kemer sıkma programı 'Dayanıklılık çalışmaları'nı durdurdu. Ya da çok azalttı. Zaman zaman ekranlar bu konuya eğilmese, ya da malzeme sıkıntısı çekmese, kimsenin depremi filan iplediği yok
İşte bu kadar gevşek hatta argo deyimiyle 'Lagar' hale gelmişken başımıza bir 'Marduk Belası' çıktı. Hala bundan haberi olmayan varsa, konuyu biraz açmamızda fayda görüyoruz. Sümer'lerin bile 4000 yıl önce farkına varıp, kayda aldıkları 12. Gezegen 'Marduk'un Dünya'nın yakınından geçme zamanı yaklaştı. 2012 senesinde 'Yarı Kıyamet' yaşanacak. NASA bile uyardı. İşin bize yansıması Burak Eldem'in yazdığı kitapla başladı. Bu uzman yazarı 'Ne Var Ne Yok' programında Serdar Akinan'ın konuğu olarak gördük. Ceviz Kabuğu'ndaki tartışmaya Serdar Turgut'la katıldı. Yazarımız olayı 'Amerikan Gözlüğü' ile anlattı. Eldem'i tekrar SKY TÜRK'teki 'Basın Toplantısı'nda fark edince, pür dikkat izledik. Anlatılanları dinledikçe gözlerimiz 'Faltaşı gibi açıldı'. Doğru çıkmaması için dua ettiğimiz senaryoya göre, 2012'de 'Küçük Kıyamet kopuyor'. Adına gezegen, ya da yıldız, ne derseniz deyin bu Marduk Dünya'yı mahvedecek. Yapılan hesaplamalara göre Amerikan'ın deniz kıyısındaki bölümleri mahvolacak. İngiltere, Portekiz ve İspanya sular altında, Japonya ikinci Atlantis. Bu işlerin nasıl meydana geleceği belli. Kozmik felaket de diyebilirsiniz. Görünen o ki, tedbir tarafı olmayan doğal afetle karşı karşıyayız. Aklımıza tam bu noktada ABD'nin BOP'u -Büyük Ortadoğu Projesi- geliyor. Onlar işin ciddiyetini çoktan anladı, ufak ufak yanımıza taşınmaya başladılar bile...
Akşam gazetesi (Burhan Ayeri)

ARILARIN KIYAMET ALARMI

arılar son yıllarda esrarengiz bir şekilde yok oluyor.Esrarengiz çünkü,ölümlere tam olarak bir açıklama getirilemiyor.Son iddia cep telefonlarının,arıların iletişimini etkilemesiydi.Kolonilerin bu nedenle dağıldığı
söyleniyor.
Özellikle ABD nin belli bölgelerinde,arıların %70 e yakını kayboldu.Türkiye deki manzara da farklı değil.
TEMA nın verdiği bilgiye göre Türkiye deki arıların % 50 si yok oldu.
Türkiye deki 4.5 milyon arı kolonisinden geriye 2.5 milyona yakın koloni kaldı.
Arıların yok olması, tarımsal ürünlerin önemli ölçüde azalmasına yol açaçaktır.TEMA nın verdiği bilgilere
göre önceki yıllarda zaiyat en fazla on koloni düzeyinde iken 2007 de bu rakam rekor bir artışla
kolonilerin yarısını yok etti.
Arılar,insan yaşamında büyük bir öneme sahiptir.Arılar yok olduğu takdirde bitkiler döllenemez.bunun sonucunda ise tarımsal ürünlerde düşüşlere yol açar.
Einstein nin bir sözünü anımsıyalım:''Dünyada arılar yok olursa,dört yıl sonrada insanlık yok olur''
Arıların esrarengiz şekilde yok olması Alarm zillerini çaldırıyor!!! 

KIYAMET

ezoterik bilgilerin amacı,''İnsanlığın kademeli olarak aşağıya inişi ve sonra tekrar cıkışı''ile sembolleştirilerek
insanlara söylemektir.Dinler bu hedefi''Kıyamet'' Sembolü ile şifreleyip insanlara aktardılar.
İnsanların farklı zannettikleri bu inanaç sistemleri aslında tek ana gövdeden çıkmıştır.renkleri,şekilleri farklı
olsada kazandırdıkları anlayış aynıdır.Ezoterik anlamlar binlerce yıldır insanlığın aşağıya inişini tamamlayabilmek için saklandı.Kıyamet te bu bilgilerin ortaya çıkışı ile insanlık,kendi gerçeğine ulaşacak,kendini belirli bir dinin mensubu olarak görmekten vazgeçerek tüm insanlığı kapsayandinlerin tamamını benimseyecektir.
Hiç bir araştırmayı gerekli görmen bazı insanlar için kıyamet; gökten taşların yağacağı,garip varlıkların ortaya çıkacağı,furtınaların ve depremlerin yeryüzünü birbirine katacağı gibi bir sürü afetlerin peş peşe geleceği günlerdir.
Bu yorum insanları korkutmaktan başka hiç bir işe yaramaz.''Kıyamet kopunca,dünya yerle bir olacak,o halde biz kendimizi kurtarmak için Allah a dua edelim.sığınalım,ibadetlerimizi yapalım,dualarımız kabul olsun tarzında düşünce yapısına götürmüştür.Bu yanlış anlayışın sebebi;Kutsal Kitapların sembolik bir dille yazılmasıdır.Bu Yorum kııyamet i gerçek niteliğinden çıkarıp ''Kıyamet Terörü''haline getirmiştir.Oysaki kıyamet dünyanın yok olup insanlarında Cennet yada Cehenneme sevk edilecekleri günün adı değildir.
KIYAM ETMEK:
İnsanlık kıyam edecektir.Türkçedeki anlamı ile Ayağa kalkacaktır,yani bilinçlenecektir.İnsanlık hala büyük bir oranda şuursuzdur.Ezoterik bilgilerin anlamları tam olarak idrak edilememiştir.
Kıyamet;bir günün adı değil bir sürecin adıdır.Genel anlamda topyekün uyanışın adıdır.

Yukarıda yazdıklarım Ergun Candan nın(Kıyamet alametleri)adlı kitabından özetlediklerimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder